Blog

Mennesker på min vej…. Downtown Abby… livet skal leves…

I fredags var jeg ude og handle i vores lokale “hypermarked” – det var sådan en fredag eftermiddag hvor mange, og jeg mener MANGE vælger at handle ind, og jeg fortrød faktisk da jeg kørte ind på parkeringspladsen som viste sig at være godt fyldt op, og jeg måtte parkere et sted hvor min søde mand absolut ikke havde valgt at parkere…. i tilfælde af “muligheden for Bilka buler”… men jeg skulle ind og hente et “Ja tak” tilbud, og vores bil er jo heldigvis udstyret med “gummi-lister” (det er en Citroén Cactus 🙂 så jeg vovede skæbnen og parkerede tæt…. Inde i butikken vrimlede det med smagsprøver, jeg overvejede et kort øjeblik at tage et par runder – og så slippe for at skulle hjem og tilberede aftensmad… men da udbuddet af gratis drikkevarer udelukkende var med alkohol, måtte jeg droppe den ide, da jeg jo så ikke ville kunne køre bilen hjem selv 🙂
Nå men jeg står så der og leder efter “JA TAK” tilbuddet på min telefon og fortryder at jeg ikke huskede mine briller ude i bilen!!! jeg når lige at tænke at “hvad tænker folk ikke om mig” her står jeg fredag eftermiddag – i hypermarkedet og glor på facebook… for pokker da Elisabeth, du er ikke 14 år !!!
Mens jeg står der og leder – kommer 2 søde kolleger forbi, de er også på jagt efter noget lækkert til aftensmad og jeg undskylder min bøjede nakke og sammenknebne øjne med at jeg leder efter et “ja tak” opslag som i min verden er umuligt at finde…. de smiler heldigvis anderkende, og jeg kan fornemme at de selv har prøvet at være i samme situation… snakken falder selvfølgelig på “hvad skal vi spise i dag” og da det jo er fredag skal der noget ekstra lækkert i kurven, og der skal være plads til fredagsslikket, og et par alkoholfrie øl, jeg nikker anerkendende til det med den lækre mad og fredags slikket, men må da lige høre…. hvorfor alkoholfri øl ?
Og jeg får en lang historie om, at det for dem, startede til en julefrokost hvor en af dem skulle køre, men alligevel gerne ville nyde en kold øl sammen med selskabet, og det har så bare holdt ved siden.
Mit begrænsede kendskab til alkoholfri øl blev med ét udvidet, og det samme gjalt min holdning til det. Jeg fik lige et par tips til hvilke øl jeg skulle gå efter og hvilke jeg ikke behøvede købe…
Jeg har nemlig et alkoholproblem….. jeg falder i søvn efter bare ét glas med noget der ligner alkohol !!!! og hvis jeg tilmed får et glas på fredag aften hvor jeg er træt ovenpå en lang lang arbejdsuge, så blusser jeg op – og ligner en der har løbet maraton !!!
Så næste gang jeg skal nyde en øl (der går lang tid imellem) vil jeg prøve en alkoholfri af slagsen, og måske også teste en alkoholfri rød-/hvidvin…. jeg har ikke brug for at blive fuld, jeg kan bare godt lide smagen…
Jeg fik mit “JA TAK” tilbud ned i kurven, som forøvrigt også indeholdt én flaske rødvin den blev lagt på hylden, den gemmer jeg til en anden dag….

Downtown Abby
…… ikke lige en serie jeg har fulgt med i, men jeg må indrømme at skulle den dukke op på tv igen, så vil jeg helt klart følge med.
Vi er medlem af Biografklub Danmark, og Downtown Abby er film nr. 2 vi skulle se, Henrik blev hjemme, noget med en vigtig foldboldkamp som Downtown Abby ikke kunne overgå !!!!
Jeg havde tidligere på dagen fået at vide af en sød kollega at det er den bedste serie EVER, hun har set alle sæsonner flere gange og også set hele serien på Netflix, så hun glædede sig enormt meget til at skulle se filmen.
Så mine forventinger var høje – og jeg må indrømme at de blev indfriet. Det er en fantastisk film, fede personligheder, den er sjov, og en god skildring af livet i England tilbage i 1927.
Jeg er vild med deres kjoler/kostumer, deres sprog, de store godser og herregårde, jeg er bare vild med Downtown Abby. Se filmen, og se serien… det skal jeg i hvert fald.

Downtown Abby, se den…..

Livet skal leves….

Jeg kender mange, har daglig kontakt med mange, men har desværre få rigtige venner, jeg har ikke en livslang veninde, ud over mine to søstre som jeg elsker højt, jeg mener en veninde der har været en del af mit liv i mange år, og jeg må indrømme de som har det, det misunder jeg. Tænk at have en veninde som kender dig, som har været med dig gennem livet, har set dig græde og set dig le, det gad jeg virkelig godt have haft.
Det er ikke for sent at finde en veninde – det ved jeg godt, men for pokker det er svært !!
Jeg har nogle søde kolleger som jeg taler med på jobbet, og vi kender hinanden, men vi mødes ikke udenfor jobbet, i hvert fald ikke ret meget. Vi arrangerer ikke “par-middage” eller rejser sammen, vi dropper ikke lige ind til hinanden en søndag eftermiddag med en kringle under armen, og det savner jeg. Men det er bare ikke længere “noget man gør” får jeg at vide når jeg spørger, og nej, det gør man ikke, og jeg gør det heller ikke selv, for jeg har så pokkers travlt med vasketøj, rengøring og andre huslige gøremål når jeg har fri, at jeg ikke prioriterer at stoppe op og komme ud af døren….

Fejre mig selv…..
En kollega fortalte mig at hun for nylig var inviteret til brunch hos en tidligere kollega, og her havde hun mødt en kvinde, midt i livet, som jeg 🙂 og hun var begyndt at fejre “SIG SELV”. Altså fejre hver eneste fødselsdag som var det den sidste, for det ved vi jo rent faktisk ikke om det er …. for pokker da hvor har hun ret, tænkte jeg, for er der noget jeg er dårlig til, så er det at fejre mig selv.
Det hænger dog mest sammen med at min elskede mor dødede på min 31 års fødselsdag, så den 18 august er bare en dag, der for mig, skal overståes i en fart.
Jeg besøger gravstedet og sætter en stor buket gerbera (for det var min mors ynglingsblomst) men jeg ønsker ikke at holde fødselsdag.
For minderne om den dag i 1995 står så tydeligt i min erindring endnu, at jeg allerhelst vil sove dagen væk. Min mor blev kun 49 år, og jeg savner hende hver eneste dag, men jeg ved at hun har travlt deroppe, og at hun og min far går rundt og synger og hygger sig. Og jeg ved at de besøger mig – og passer på mig og min familie, og det er rart at vide.
MEN MEN måske er det på tide at jeg ændre min fødselsdag og lærer at fejre mig selv, jeg vil ændre min tanke til, at jeg samtidig fejrer min elskede mor der gav mig livet, og trods alt var en stor del af mit liv i 31 år.
Jeg har arvet mange af hendes værdier og egenskaber, og hun har lært mig mange ting, men mest af alt lærte hun mig at tro på mig selv, hun fyldte mig med selvtillid, kærlighed og omsorg.
Hendes liv var ikke let – men alligevel formåede hun at være mor med STORT M.
Så lov mig at du ikke gør som jeg, hold din fødselsdag – hold en fest i ny og næ, livet skal leves og vi fortjener alle at blive fejret… invitér til sammenskudsgilde hvis pengene er små, det vigtigste er at bevare glæden ved livet. Også “HVERDAGSGLÆDEN”


Og …. hvorfor er det lige at vi kun køber lækkert mad til fredag aften, hvorfor ikke købe lækkert mad til HVER eneste aften..?

Tak fordi du læste med…. ha´en skøn søndag

Never stop dreaming – never stop change…

Hverdagstravlhed – Hverdagsglæde….

Hey med dig, du har sikkert tænkt at jeg da helt havde glemt at jeg havde oprettet en blog, men bare rolig, jeg har ikke glemt dig, jeg håber at du har savnet mig lige så meget som jeg har savnet at skrive til dig… men min sommer har været præget af travlhed, på den gode måde, ture med min elskede mand, besøg af vores skønne børn, hygge og leg med vores fantastiske barnebarn – og alt hvad der nu dukker op på en sommer af oplevelser, det har været en skøn sommerferie – det gik bare alt for hurtigt.
Men nu er det søndag – tv’et i stuen viser vist en eller anden (i mine øjne) ubetydelig fodbold kamp, men det betyder også at jeg har sat mig foran PC’en med ørebøffer på og god musik, og så fik jeg lige lyst til at skrive lidt her.

Det er sensommer i Danmark, og det er noget af det bedste jeg ved, bortset fra at jeg gerne så at temperaturen om natten var noget lavere… jeg sover altså bedst når det er køligt, men jeg klager IKKE, vi skal nyde hver eneste dag hvor solen skinner og hvor vi kan nyde de smukkeste solnedgange, for pludselig er det efterår og regn og mørke eftermiddage og kulsorte nætter ligger en klam tung dyne over os og vi ville ønske at det var sommer igen…

Smuk solnedgang over Danmark

Nyhedsbreve … min bog … er du med ?

Jeg er typen der tilmelder mig alskens nyhedsbreve, men jeg er så dårlig til at få dem læst, og det er sgu ikke fair overfor de som har brugt tid og energi på at sammensætte en god nyhed, et godt tilbud eller bare vil sende en positiv tanke og et budskab… MEN jeg har fået den dårlige vane at jeg bare sletter dem uden at læse, og så sker det engang i mellem at overskriften i en mail til mig lyder “Hvorfor læser du ikke mit nyhedsbrev?”
FÅÅÅACKKK… der bliver holde øje med mig !!!
De kan simpelthen se at jeg bare klikker på “delete” knappen…. det er sgu da skræmmende. Men bare rolig, jeg har ikke planer om at holde øje med om du læser mine indlæg her på min blog, det er helt op til dig om du har tid og lyst og om du syntes det lyder så spændende at du bare ikke kan lade vær… 🙂
Vi lever i et overvågningssamfund – vores telefon kan åbenbart også aflytte det vi gør selvom den bare ligger ved siden af dig, det er helt sikker kedeligt at være aflytter på min telefon mens jeg sover, for min søde mand påstår at jeg snorker som et æsel 🙂 stakkels ham der bliver sat til at aflytte min mobil… godnat siger jeg bare 😉
Der er specielt ét nyhedsbrev jeg læser – og det er det som Solveig Mørtz sender ud, Solveig er min redaktør og hun har lige læst mine første 10.000 ord af min kommende bog, og med nogle få tilretninger og “husk at gøre…” så skal jeg endelig forsætte med at skrive, så det gør jeg og jeg er vild med det, ville ønske jeg kunne skrive hele dagen …. DET ER SÅ FEDT 🙂 og handlingen – stemningen – sanserne bare kommer til mig når jeg sætter mig ned for at skrive.
Følg Solveig her: https://www.forfattercoach.dk/
Og tjek hendes kommende kurser i efteråret – håber at du bliver inspireret og at vi ses.

En anden blog jeg vil reklamere lidt for er Line Baun Danielsens blog: http://linebaundanielsen.dk/skal-boern-betale-for-at-bo-hjemme/
Hun har nogle fede indlæg som rammer mig direkte i hjertet, vi har lidt de samme holdninger, værdier og meninger, og jeg elsker at læse hendes blog for hun kan virkelig skrive og hun står ved det hun skriver og det elsker jeg hende for.
Jeg vil varmt anbefale at du tilmelder dig hendes nyhedsbrev, der sker virkelig noget i dem.

Druerne i haven har bare de smukkeste farver lige nu .

Digte – yt eller hot ?

Hvis du spørger mig, så helt klart HOT, en af mine “skrive-amazone-kolleger” på Skriv dig glad kurset udgiver en skøn digt samling den 4. oktober. Og når Winnie Sommer læser op af hendes digte – glemmer jeg at trække vejret, det er så smukt og intenst at lytte til, og jeg er så glad på hendes vegne at hun har fået hjælp af Solveig til at få trykt og udgivet digtsamlingen. Jeg skal nok huske at invitere jer med til bog-release når jeg kender helt nøjagtig tidspunkt. Men sæt allerede nu et STORT X i din kalender den 4. oktober.
Læs mere om Winnie Sommer her: http://winniesommer.dk/

En anden skøn kvinde der skriver de smukkeste digte er Majbritte Ulrikkeholm, se mere via dette link:
http://www.majbritteulrikkeholm.com/web/
Hun har skrevet en skøn lille digt samling, som står øverst på min ønskeseddel til jul.
“24 digte til min elskede”. Du kan købe bogen på hendes hjemmeside, gør det – du vil ikke fortryde det ét sekund.
At læse digte er som at få en mundfuld glæde og lykke – ord der sprudler og knaser i din øre, ord der får dig til at le eller græde, ord er får dig til at reflektere og tænke, ord der fortæller mere end en hel bog kan gøre, ord der rimer eller ej, det gør ikke noget, for et digt er et lille stykke af en person – som sætter aftryk i dit hjerte.
Jeg elsker når jeg ser en flok gæs eller andre fulge flyve i flok, og jeg kan stå længe og følge deres smukke V-formation på himlen, og jeg har en plan om at en dag, så skriver jeg et digt der handler om det.
Men indtil da, vil jeg dele et andet smukt dig med jer som en helt tredie skøn kvinde har skrevet og det er Rikke Breindahl . (se nedenstående billede) og læs mere om Rikke og hendes kunst og digte her https://rikkebreindahl.dk/
Henrik og jeg købte dette smukke kunstværk af Rikke, lige efter jeg havde mistet min far og Henrik havde mistet en god ven, for det var, hvad min far var for Henrik, en rigtig god ven der altid kærede om andre end ham selv, og som altid havde tid til en snak om fodbold, politik og vejr og vind – og vi savner ham begge to rigtig meget.
Og med dette lille digt – vil jeg slutte for i dag, vi ses igen næste gang.
HUSK Lev i nuet – Elsk – Le og Leg hver dag, og hvis du vil ændre noget i dit liv, så gør det NU, for der kommer ingen andre og gør det for dig 🙂

Vores lille kunstværk – som hver dag minder os om at leve livet fuldt ud…

Fredags tanker …..

Det er fredag eftermiddag, jeg sidder inde på mit kontor, selvom det er lummert og solen titter frem ind imellem. MEN luften er fuld af tordenfluer 😦 er der en der kan forklare mig at man let kan blive stukket af myg uden at mærke det, men de hersens tordenfluer kan man slet ikke holde ud, de kribler og krabler …. som i ALLEVEGNE, på næsen, i håret, på armen … det er da utroligt, tordenfluen er mikroskopisk lille ifht. en myg !!!

Men jeg sidder og lytter til Rasmus Nøhr – elsker hans tekster og melodier, og den måde han synger på, han er den eneste sanger der smiler mens han synger, og det kan man tydeligt høre. I år er det 4 år siden jeg arrangerede Danmark Dejligst Koncert med Rasmus Nøhr på AMFI Veststjælland, læs mere her: https://tv-kalundborg.dk/Rasmus-Noehr-spraengte-rammerne-paa-Amfi#
Vi sprængte rammerne på AMFI, det var en dag som jeg havde brugt enormt mange timer på at arrangere og med stor hjælp fra min familie, gode venner og bestyrelsen på AMFI Vestsjælland blev det en succes.
Åhh sikke en dag, den gad jeg godt gentage….
“De siger at i sidste stund, får man et retursekund, til lige at se om man fik gjort det, rette i kærlighed” – sådan lyder starten på Rasmus Nøhr’s sang “Retursekund”, en skøn sang der handler om at nå de mål og drømme man har, den handler om kærlighed, at leve i nuet og hvad man vil i ens sidste øjeblik.
Har du nået det du gerne ville med dit liv ? Hvis du fik en “slut-dato” på dit liv, vil du så leve anderledes ?
JA – de fleste ville droppe jobbet, rejse, elske, drikke champagne og holde fest og være sammen med dem de elsker… MEN for fanden da, du kender ikke din slut-dato, så hvad er det lige der gør at du ikke dropper jobbet, rejser, elsker, drikker champagne, holder fester og er sammen med dem du elsker HVER DAG ??
Du kan faktisk risikere at du ALDRIG når det, at livet pludselig er slut og du bliver kørt på din sidste rejse….
Vi skal ikke herfra med mange millioner på kontoen – vi skal herfra med et aftryk der har givet indtryk.
Har du mange penge kan det give dig frihed, men ikke kærlighed. Og hvad er livet uden kærlighed?

STOP op, lev det liv du drømmer om, det er kun dig selv der kan ændre det.

Jeg ved ikke helt hvorfor jeg blev så filosofisk på en almindelig fredag, men jeg fik bare lige lyst til at dele mine tanker med jer….

I sidste weekend afleverede jeg 10.000 ord til min redaktør, det er ca. 20 sider, jeg er edderspændt på at høre om jeg skal fortsætte min historie, eller om hun syntes det er noget makværk 🙂
Men hold fast hvor er det spændende at skrive, jeg kan slet ikke stoppe igen, og der er slet ikke timer nok i døgnet. Så det var en lille status på mit bog projekt…

Så har vi sat vores hus til salg, i første omgang har vi bare lagt et par billeder og en beskrivelse op på Facebook. Det har ikke givet en eneste henvendelse. Så vi er nok nødsaget til at kontakte en ejendomsmægler.
Vi sælger huset fordi det simpelthen er blevet for stort til 2 personer, og da vi jo ikke bliver yngre !!! er der efterhånden mange ting der hele tiden skal gøres, hvad enten det er haven eller vedligeholde huset. Vi har boet heri 15 år, og det har været skønt med al den plads.
Men nu skal vi videre og en ny stor familie skal have en masse gode stunder her i Lavendelhuset.

Lavendelhuset er til salg – 197 kvm. Kom og køb, eller del så vi kan få solgt og komme videre…

Sommerferien skal bruges her i Danmark, og vi skal have ryddet op i skuffer og skabe, have malet træværket og tømt garagen for “skammel”.
Det bliver hårdt men det er tiltrængt….

Har du fået spist jordbær med fløde ? Det har vi slet ikke nået endnu, og jeg tænker at vi nok også er for sent ude, for jordbær sæsonen er vel slut nu ??
Men jeg har bagt en rababerkage, og jeg vil gerne dele opskriften med jer, for den kage var helt fantastisk. I kan finde den her: https://www.louiogbearnaisen.dk/2013/07/rabarberkage-med-tuckiks-bund-og-flodeskumstop.html
MUMS siger jeg bare, den smager fantastisk….prøv den.

07.07.07 er en dato som i år har haft en stor betydning for os, for i medgang og modgang har vi holdt af, holdt ud og holdt ved…hinanden. Det har ikke været let, og det har ikke altid være en dans i måneskin og en fest.
Det at møde hinanden i en sen alder kan være lidt af en “prøvelse”, og når der så ovenikøbet følger 6 børn med ind i ægteskabet, så kræver det sin mand og sin kvinde at få det til at fungere. Men når vi kigger tilbage på vores liv, og kigger på vores børn som heldigvis har vokset sig store og selvstændige, så har vi sgu gjort det godt.
Jeg har en mand der elsker mig ubeskriveligt højt og som gør alt han kan (og lidt til) for at gøre mig glad og lykkelig.
Så vi fejrede vores 12 års bryllupsdag med en tur til Næstved, hvor vi købte en “ny” (læs gammel”) bil, mange vil sikkert smile og tænke, “Aj..- for fanden da” men vi faldt for en Citroen Cactus med automatgear og vigtigst af alt…med hængertræk. Så nu mangler vi bare en trailer.

Vores nye bil….den kører som en drøm….

Jeg driller Henrik med at han fik 6 øl, og jeg fik en ny bil …. det er da en okay fordeling..

Nu vil jeg slutte for i dag…. har du kommentar eller andet til mit indlæg, så skriv gerne til mig. Jeg vil jo gerne vide om i læser det jeg skriver….
God weekend – og god sommerferie til de der er så heldige
Knus Elisabeth

Tiden flyver hastigt afsted, jeg kan ikke følge med…

Det er slet ikke til at forstå at halvdelen af 2019 allerede er gået, hvor blev dagene, timerne og minutterne af ?
Fik jeg brugt dagene, timerne og minutterne rigtigt ?
Har en fået samlet de minder jeg gerne ville?
Har jeg fået nok ud af den tid der er gået så hastigt?

NEJ, det syntes jeg ikke, jeg er en af dem der aldrig har tid nok, jeg ville ønske der var 48 timer i døgnet, jeg keder mig ALDRIG, og jeg har det allerbedst når jeg har gang i et eller andet projekt.
Sidste weekend tømte jeg vores store hjørneskab – hold fast det var pinligt !!! Tarteletter der var holdbare til engang i 2018, gamle kiks og rispapir der også var af ældre dato, røg ud, sammen med en masse andre madvarer med overskredet dato.
Fedt at få tømt ud – ryddet op og gjort rent. Jeg kan endda finde på at åbne skabet – for lige at se hvor lækkert det ser ud 🙂
Kald mig bare rengøringshysterisk – det gør ikke noget… for jeg er sgu lidt skør engang imellem.
Jeg har skrevet en lille opgave til jer… 31 dage skal i følge denne her liste.
Og jeg vil meget gerne høre fra de af jer som har fulgt listen fra start til slut, om det har haft nogen betydning for dig, om dit liv er ændret (til det bedre eller ??)

Når i læser listen vil i sikkert tænke “åhhh….det kan jeg ikke” – men prøv alligevel, jeg glæder mig til at høre hvad i syntes om opgaven.

Prøv også at tænke over om du bruger din tid rigtigt, får du nok ud af de vågne timer?
Er du glad for dit liv?
Vågner du hver morgen og tænker “jubiii…jeg er i live”
… eller vågner du op og tænker “åhh nej, endnu en dag”
Uanset hvad – så er det KUN DIG SELV der kan ændre dit liv, det eneste der kommer af sig selv er “nullermænd og lommeuld” 🙂
Det er derfor det er så pokkers vigtigt at vi fylder vores liv med glæde, solskin og lykke, hverdagsglæde og hverdagslykke er fundamentet for vores liv, for hvis fundamentet er stabilt og solidt og fyldt op med positivitet og taknemmelighed, omsorg, empati og kærlighed, så kan vi bedre klare de dage hvor livet viser sig fra den sorte og triste side.
Prøv lige nu at mærke efter hvordan DIT fundament har det lige nu ….
Vær ærlig overfor dig selv – og tag aktion hvis du ikke er tilfreds med dit liv.

Husk det er DIT liv og DIT ansvar….

I 2008 blev jeg uddannet Life & Business Coach hos Sofia Manning, det er den bedste gave jeg har givet mig selv, desværre har jeg ikke rigtigt brugt denne udannelse – men jeg har besluttet mig for at støve de gamle bøger og noter af og få coachet de personer som skulle have lyst til at prøve. Så jeg håber at i følger med her på min Blog, for jeg skal nok skrive når jeg er klar, så får jeg brug for nogle “prøve-kaniner” som tør åbne op for deres inderste mål, og blive coachet på det.

Jeg ønsker jer en fantastisk søndag – dans, lyt til din ynglingsmusik, gå en tur, vær glad og spred glæde.
Knus fra Elisabeth 🙂

Samme tid næste år…

… det hedder en ny gruppe jeg er med i på Facebook, en fantastisk sød Facebook veninde har oprettet gruppen. Vi er 12 vidt forskellige kvinder i hver vores stadie af livet, men alle har vi et fælles mål, at ændre vores liv, at ændre vores livsstil, leve sundere, tabe os eller bare lære at være glade for vores spejlbillede.
Vi har næsten alle lagt en lille præsentationsvideo op på vores hemmelige-gruppe-side, og vi har dermed forpligtet os til at nå vores mål “Samme tid næste år” – har jeg…, eller der vil jeg… o.s.v… Kort tid efter jeg havde lagt min lille video op, skrev en af de andre at jeg skulle få mig en MASTERGRAD i ELISABETH’s SUNDHED, og det har jeg tænkt mig at gøre.

Jeg har i forvejen en MASTERGRAD i at være mor, at være ægtefælle, at være kollega, at være gæstfri, at bage, at lave mad, at passe hus og “høns”(høne 🙂 så nu er det vist på tide at jeg får mig en MASTERGRAD i Elisabeth 🙂
Og jeg er så småt gået igang, dagen i dag er startet med CHIAGRØD (du ved det der der ligner fiskeøjne og har en konsistens som slim!!!) men jeg fandt en god opskrift på min ynglingsside http://www.valdemarsro.dk – så det kan jeg varmt anbefale jer at prøve. Jeg toppede den med en sukkerfri müsli og friske blåbær og hindbær.
Jeg har tidligere nævnt at jeg var ved at blive vanvittig fordi jeg følte mig træt og havde fået teenager-hjerne igen, efter 2 gange blodprøver har min læge så fundet ud af at mit stofskifte er “ikke-eksisterende” det er så lavt at jeg nu får medicin, og håber at det hjælper, det er så nok en af årsagerne til at jeg har øget min vægt – også selvom jeg har spist mindre !!!

FUCK, det er ikke sjovt, skulle jeg hilse at sige… men jeg ser lyset forude, når jeg får medicin og mit stofskifte bliver reguleret – får jeg forhåbentlig mere energi – og med mere energi får jeg forhåbentlig lyst til at være mere aktiv, gå lange ture og dyrke motion dagligt, og på den måde også får smidt en masse af de kilo der har hægtet sig fast på mig 🙂

Jeg syntes jeg går rundt og ligner en af det der babapapa som jeg så i fjernsynet da jeg var barn, rund – uformelig og hoppende :-)))

Målebånd og frugt og masser af grønsager skal der til for at få en MASTERGRAD i Elisabeth’s sundhed

I mandags var jeg til Lady Walk i Skælskør, vi var over 4000 kvinder der gik 7 eller 12 km, det var en fed tur rundt i Skælskør og med mine søde kolleger og min lige så skønne nabo, der er vant til at gå, så her fandt jeg da lige ud af at jeg ikke er i form, men i KAGEFORM !!!

Samme tid næste år – er en god ide at bruge som mål for noget du gerne vil opnå. Find støtte i enten en gruppe eller hos din famlie, kolleger eller din mand/kone, for uden støtte kan det tit være svært at nå et mål (især hvis det gælder om at ændre livsstil)

Nu vil jeg smutte – skal lige nå at gå en rask tur inden valgresultaterne er klar, er sgu lidt spændt på hvem der skal styre Danmark fra i morgen !!

Babapapamama kram fra mig til jer alle sammen på denne her skønne solrige Grundlovsfarogstemmedag.


Forår i Skagen…

Jeg har i mange år drømt om at besøge Skagen Kunstmuseum, og se alle de flotte malerier fra Skagens Malerne, så da vi fik muligheden for at leje det skønneste hus, midt i Skagen i en hel uge, slog jeg til.

Nu sidder jeg så her – der er gået en lille uges tid, og mine batterier er fyldt op med ny energi. Mit hjerte er fyldt op med respekt for de fantastiske malere som helt tilbage i 1800 og 1900 tallet malede og gengav den tids begivenheder.
Turen gik også til Michael og Anna Anchers hus, og det var så betagende at gå rundt i deres stuer, fornemme stemningen og se hvordan de boede for over 100 år siden. Jeg fik sådan lyst til bare at slå mig ned og hive en bog ned fra bog reolen og sætte mig i køkkenet for at læse. Tænk hvis man kunne “lege” Skagens Maler for en dag… der var en ubeskrivelig ro, ingen tv, ingen computere, ingen mobiltelefoner, kun inspirerende og kreative staffelier, malergrej, skitser og malerier fyldte rummene, den ro tog jeg med mig ud, og denne her ferie er en ferie jeg ikke lige vil hjem fra…
I køkkenet var der fint porcelæn og kaffekander, som hvis de kunne tale, nok kunne berette mange sjove historier de har hørt ved kaffebordet i Ancher’s hus.

Det er sjovt at se at den “kalkmalings-teknik” som lige nu er så populær, faktisk er gammel, se bare dette her smukke skab, blå maling med god patina.
Keramik kaffekander og te-kander i massevis, der er sikkert blevet drukket meget kaffe og te i stuerne hos Michael og Anna Ancher.


På Skagens Museum blev jeg gang på gang måløs over de fantastiske malerier, og jeg må indrømme, den måde P.S. Krøyer formår at gengive solskin – himmel og hav, er helt unik, man kan blive ved med at se på hans malerier – øjet kan ikke få nok, vi gik igennem to gange, for vi havde bare ikke lyst til at gå ud.

Michael og Anchers hus i Skagen. Deres datter Helga Ancher boede i huset til hendes død i 1964, hvor hun testematerede huset til Helga Anchers Fond, huset står i dag som da Anna Ancher boede i det indtil hun døde i 1935.

Fotos fra Michael og Anna Anchers hus – atelier – køkken og de berømte “ugle-krukker” som de fleste Skagensmalere brugte til deres pensler. Kopier af Ugle-Krukken kan købes på Skagens Museum. (men prisen er lidt høj, så den må jeg ønske mig til jul 🙂

Udsigten fra “vores” hus – Knuden i Skagen


Jeg kan sagtens forstå at “Skagensmalerne” var tiltrukket af Skagen, lyset er helt specielt, og man kan kun blive inspireret af fortiden. At gå ture her i Skagen mellem alle de gule huse, med de røde tage, og de hvide blonder, som i starten kun var til pynt, men som efter sagnet siger, blev brugt af fiskerne til at finde i land.
De hvidmalede stakitter danner ramme om haverne og veje er små og snor sig igennem Skagen – det er en lise for sjælen at gå ture her, dufte tjørnen og syrenen – lytte til turdelduerne og fuglene der nyder solen.
Selv i dag – hvor solen holder fri og det småregner – er her dejligt.
Blonder på tagene og Blå himmel…

Faktisk startede vores ferie i Skagen med en kæmpe overraskelse, vi ankom til Knuden lørdag ved 14 tiden, vi var sultne, så vi satte bare bilen, bar vores bagage op og så gik vi ned i byen for at finde et sted hvor vi kunne spise lidt frokost.
Da vi gik hjemad passerede vi Brøndums Hotel – og derfra kunne vi se haven og Knuden, så siger Henrik… “Der sidder Anni, Per og Elly og Bjarne sgu da”... og minsandten om han ikke havde ret. Det er vores tidligere genboer og naboer som idag er vores venner…
Vi blev godt nok overrasket og glade fordi de havde valgt at tage turen herop, vi havde fået at vide at de var på en eller anden tysk ø !!!
Men de havde været i Dronningelund på et hotel siden onsdag og nu sad de så her i haven med rødvin og ventede på at vi kom hjem fra vores tur.
Det blev en super hyggelig aften – de havde sørget for både aftensmad og morgenbrød til søndag morgen. Vi fik spillet Yatzy – drukket rødvin, drinks m.m. – snakket og grinet, hold fast det var fedt. Vi er meget taknemmelige for at de valgte at tage ture herop…

Brøndums Hotel – og Knuden til højre i billedet med glas toppen.
Per, Henrik, Bjarne, Anni og Elly.
Her sad de og ventede og ventede på at vi kom hjem… Fed overraskelse.

Jeg vil ikke belemre jer med flere “ferie-anekdoter” – andet end jeg vil anbefale jer at tage en tur til Skagen. Vælg en uge udenfor sæsonen som vi har gjort. Tag på Grenen, besøg Gallerier og museer. Gå ture på havnen og book en rundvisning op Skagens Bryghus. Kør til Gl. Skagen og besøg “Solnedgangskiosken” – kør til Råbjerg Mile og smid skoene og gå rund i det bløde sand. Besøg Palmestranden i Frederikshavn – Danmark er et dejligt land.

Herunder kommer lidt foto – spam…

Tak fordi du læste med…

Kunsten at skrive en bog….

Det at skrive en bog er ikke noget man bare lige gør, og jeg må indrømme at tanken om at udgive en bog og at se den stå i boghandlen ved siden af de dygtige forfattere som Sara Blædel, Liza Marklund og Astrid Lindgren er lidt skræmmende, for hvordan skulle min bog nogensinde kunne konkurrere med dem?
Any how….jeg gør det alligevel – og det er takket være Solveig Mørtz og hendes støtte og opbakning.

Solveig Mørtz har startet op som Forfatter Coach og på baggrund af hendes mangeårige erfaring som forlagsredaktør og hendes Master Coach uddannelse hos Sofia Manning er du i helt trygge hænder hos Solveig. Hun kender alle tips og tricks og faldgrubber…
Læs mere som Solveig lige her: https://www.forfattercoach.dk/

Skynd dig at tilmelde dig et kursus – det er helt fantastisk. Der kommer flere kurser i år. Og har du ikke lyst til at være med på et kursus, kan Solveig hjælpe dig med at få dine tekster op af skrivebordsskuffen og udgivet.

For et par år siden var jeg hos en clairvoyant som sagde til mig, at jeg skulle skrive bøger om nisser, alfer og trolde, og det vil jeg også helt vildt gerne – men først skal jeg lige have skrevet den bog jeg er begyndt på, færdig.
Bøgerne om nisser, alfe og trolde bliver en børnebogs serie, inspireret af de univers vi ikke kan se – men som findes i vores drømmeverden og i den verden jeg ved findes men som ingen kan se.

I takt med at jeg har fået så meget inspiration på “Skriv dig glad” kurset, kan jeg pludselig se muligheder alle vegne, forleden fortalte en kollega mig om en moster i hans familie der altid drak sig hønefuld til både barnedåb og bryllup og endte med at blive midtpunktet for hele festen, både fordi hun var sjov, men også pinlig, og at de tit væddede om hvor lang tid hun mon holdte ud, og hvem der skulle sørge for at hun kom hjem… kan i forestille jer en Moster Magda med fuld cigarføring og et lunket glas “Libefraumilch” i den anden hånd, sidde med til jeres næste fest?
Hun ved ikke selv at hun er fuld og pinlig, og at hun synger falsk og det forkerte vers, men hun er bare glad for at der er fest, og at hun får en chance for at møde andre mennesker end dem hun ser til daglig… jeg kunne godt forestille mig at hun bliver skrevet ind i min kommende bog, for vi har alle brug for en Moster Magda der kan skabe lidt uro og sjov i familien.
Jeg har selv en Moster Høne – som for år tilbage gik rundt med den store husholdningsæske tændstikker med tordenskjold på, og en køkkenkniv – for hun skulle kunne tænde hendes cigar uanset hvor hun var henne, og kniven var til en mulig overfaldsmand… det har vi grinet meget af.
Så den “Moster” der kommer med i min bog bliver en blanding af Moster Magda og Moster Høne… har du ikke allerede nu lyst til at høre mere? 🙂

I aften skal jeg til foredrag med en dygtig forfatter, han hedder Thomas C. Krohn, jeg glæder mig for han vil dele ud af hans erfaringer, hvordan han strukturerer hans bøger, hvordan man skriver gode dialoger, og ikke mindst hvordan man får tid og ro til at skrive i en travl hverdag.

I får lige et Nelson Mandela citat med på vejen… Spred dit indre lys

ses