Den døde høne og forårsfornemmelser….

Har i nogensinde passet et par høns ?
Det er ikke lige en ting jeg kan prale af på mit CV … og selvom det ikke var min skyld, så måtte jeg alligevel skrive følgende sms til min genbo i sidste uge…

Kære Susanne
Jeg håber at du nyder den smukke natur på Island. Katten har fået sin p-pille til tiden og den ene høne er død !!!
Kh Elisabeth

Et billede af den enlige høne som blev fodret med alskens godter… stakkels høne

Prøv at forestille dig at du sidder på Island og modtager denne sms …. skal man le eller græde? Heldigvis valgte Susanne at svare mig helt stille og roligt at det i hvert fald ikke er min skyld at hønen var død – men at hun beklagede at jeg skulle opleve dette, for de 2 høns jeg passede var gamle og hun var godt klar over at deres tid her i hønsegården var på lånt tid…
Åhhh gudskelov tænkte jeg da jeg læste hendes svar… jeg var helt sikker på at jeg var kommet til at “overfodre” de stakkels høns.
Ella syntes det var en fest når vi gik over vejen med grønt affald og vendte hjem med et æg, hun har altså et eller andet med dyr, hun elsker dem, uanset om det er en høne, en hund, en sommerfugl eller en kat… alle dyr er skønne, og det har hun jo på en måde ret i. Og at den ene høne var død, tog hun helt roligt, nu var den oppe hos Oldefar og Marleys hund !
Men vi besøgte så den stakkels enlige høne hver dag – gav den lidt ekstra god mad i form af spinat blade, toppen af radiser m.m. Men jeg må da indrømme at jeg frygtede lidt at den også skulle dø fra mig inden Susanne kom hjem….

Stine kom hjem efter 3½ mdr. rejse i Australien og Bali – i takt med at foråret også valgte at sende alle træer, marker og buske til blomstring, åhh det er en skøn tid og duften af den gule rapsmark sender mig fluks tilbage til min barndom på landet ved Farendløse.
Jeg elsker den duft og de gule marker konkurrerer med de lige så smukke kirsebærtræer, som også blomstrer på samme tid.
Har du ikke besøgt Bispebjerg Kirkegård og gået under den lyserøde himmel, så gør det. (måske er det for sent nu, men så book din kalender og tag afsted næste år) det er et fantastisk syn.
I år nøjes jeg med at nyde den gule rapsmark lige udenfor mit vindue…. men til næste år skal jeg igen en tur på Bispebjerg Kirkegård – og Ella skal med, vi skal springe rundt og drysse lyserøde blomster ned over hinanden.

Med i kufferten havde Stine gaver med til os, og den sødeste lille tykke buddha var en gave til mig… jeg er så glad for ham, og ikke mindst glad for at Stine valgte ham til mig… hun ved jo jeg elsker sjove og finurlige figurere der skiller sig ud fra mængde, og som ikke lige findes i alle danske hjem… (se foto)

Min lille Buddha fra Bali – Tak Stine fordi du ved hvad jeg elsker 🙂
Rapsmarken ved Svinghulen i Svebølle – bemærk også den smukke himmel og vat-skyerne 🙂

Skriv et svar

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s